Projecten in detail door meubelmakerij Artflex

In de voorbije 40 jaar heb ik veel projecten gerealiseerd. Van badkamers tot complete verbouwingen. Een passie voor hout verloochent zich niet en daarom geef ik vandaag de voorkeur aan 't ontwerp en de realisatie van houten meubelen op maat. Onderstaand enkele recente projecten. soms ook samen met collega meubelmakers. In goed onderling overleg is er veel mogelijk en is er altijd ruimte voor een eigen ontwerp.

 

Groet, Peter Vink.

Meubels

klassieke kast uit mdf

Een kast uit gelakt MDF plaatmateriaal 18 mm met vuren hulpstukken en lijsten voor bovenstaande klassieke kast met afmetingen.

 

Alle kasten van welk materiaal ook worden vooraf montage ter plaatse in eigen werkplaats gemaakt. 

 

Onderstaand een impressie van enkele werken uit vele andere materialen. Ik werk graag met vele hardhoutsoorten, multiplex en fineer en als het nodig is op kleur gebracht..

Kunst en lijstwerk..

Onder de kop "Lijstwerk" iets anders. Daar buig ik me naast meubelmaken ook over het verfraaien van alleen originele kunstwerken.

 

Aquarel, krijt en olieverven van bekende maar ook minder bekende schilders..

kleinwerk, volhout.. maatwerk

Op locatie

Bureaublad 40x900x2700 ingepast in breedte van  kamer, eiken olie gekleurd, onderbouw met zwarte details push to open deur en laden..

Schuifkast op zolder

Diverse zolder- en "schuine kap situaties" vragen om maatwerkoplossingen. Schuif- of paneeldeuren van mdf of andere plaatsoorten zijn oplossingen.

Van boom naar bank

Drie jaar gedroogde Tuja boom met "paspoort" als schaaldeel verwerkt tot bank.

Houtsoort op bestelling..

Hoe fraai.. een verlijmd blad uit mahonie swietenia naar een ontwerp van Piet Hein Eek. Eerder getoond een maatwerk bureau(tje) uit Fraké hout.


Een nisruimte gevuld..

Een gaaf project.. invulling van een bestaande nis van 90 x 180 x 260cm met een garderobekast uit blank gelakt populieren Vederplex (Houtwerf)

 

plaatmateriaal dikte 22mm. Ingebouwde radiator, schuifkast en 12V dimbare ledstrip in bovenplaat completeren het geheel. Ook met meubelpanelen kunnen prachtige resultaten worden geboekt. 

Samengestelde kastenwand in monumentaal pand met donker fraké als randwerk op berken multiplex tweezijdig HPL wit.. én ledspot zuilen.

garderobe kast

Kastontwerpen..

Wat te doen met de vraag naar bergruimte in combi met maatwerk.. het corpus en alle afwerking uit zgn  populierenplex, aircounit, was- en droogmachine werden in de kastenwand geintegreerd..

 

Onderstaand een staaltje architectuur van Marcel van Dijk uit Oegstgeest wat in goed overleg met elkaar tot realisatie kwam.

TV kamers.. laden-, planken- en klepmeubelen..

Eenzelfde vraagstuk maar dan geprojecteerd rond schoorsteenkanaal.

Onder een zolderoplossing met frames uit balkhout, een corpus op maat en bekleed met meubelpaneel met freeslijnen voor "na-aap" plankprofielen.. 

kastenwand op zolder

Dubbele- en gespiegelde kastopstelling onder een schuine kap.


Slapen..

Van Co-sleeper tot hoogslaper..

Hoogslaper Ikea zónder poten gemonteerd tegen klimwand, zijwand en op nieuwe kastenwand. Een steektrap werd geintegreerd om boven te komen..

Of een hóge oplossing .. een standaard Ikea Stora op nieuw onderstel uit grenen panelen met in de kubussen veel bergruimte met laden en deels  deuren, kastroede en legplanken.

 

Trap van standaard 1,70 m. staat op verhoging..


Buiten

onderstaande buitenprojecten werden zowel in de werkplaats als op locatie gemaakt..

bloemen steiger

Onderstaand een dubbele poort in frame door een meubelmaker ;) Houtkeuzes.. Bankirai en Western red Cedar, fraaie en duurzame soorten.

Buitentafel.. met een detail..

De nieuwe "standgroene" luiken scharnieren aan duimhengen, plaatsing van de loodzware luiken is geen sinecure.. een klein aluminium hulpsteiger bood uitkomst.

Maatvoering bleek cruciaal, de wanden van de oude boerderij aan de rand van rivier de Lek waren niet geheel haaks meer.

raamluiken uit douglashout

Buitenbank uit Bilinga hout 2,5 x 2,5 meter.. met koelkast en warmtebron aan het plafond..

Bank geheel uit Bankirai 3 x 2,5 meter.. een andere opzet met smallere zittingdelen en dubbele ondersteuningen..Andere ontwerpen..

Een erker + de wens voor een zithoek en het  wegwerken van een CV element .. leidde in goed overleg tot de hier afgebeelde situatie. 

 

Van bestaande naar nieuwe situatie..

vensterbank

Onder een dag- en schemeropname van een zwarte woonkameraanwinst met laden, deuren, planken en lichtkoven 2700x2700x400.. materiaal uit berken HPL met eiken stroken..

Geintegreerde ledverlichting in twee koven. 

Meubeltje geheel uit rubberwood met zebrano ladenfronten.

 

Van (architecten)tekening naar praktijk, gaaf !

De laatste hand aan een wandkast op maat uit mdf.

Twee maatmeubelen uit fraké hout, blank met 3 lagen skyltlak op wens in de keuken..

Een simpel ladenkastje met leuke details naar eigen ontwerp van relatie. Berken multiplex 18 mm met laden van Blum.

vaste bank uit rubberwood

Detail van vaste bank uit "rubberwood" waarbij de wandsteunen werden verlijmd verdikt en na bevestiging "blind" gemonteerd aan rugleuning..

Onder, een massief eiken meubel voor in de badkamer waar op de bovenzijde nog tegels zullen worden verlijmd met waskommen.

Twee schuifdeuren en een radiatorombouw uit licht opgekleurd Fraké hout samengesteld als lattenframe, een ontwerp door Annemarie ter Haar.


De flex van Artflex

Eigenlijk is niks te gek.. veelal op basis van jouw eigen ontwerp komen we er altijd uit. 

In een uitgebreide offerte geef ik duidelijk aan wat er van mij verwacht mag worden qua planning, afspraak en natuurlijk prijs. 

Onderstaand een "wandmetamorfose" op basis van een eigen ontwerp door de klant. Een leuk ontwerp met hier en daar ook mijn inbreng.

Blinde verankeringen in gefineerde-, dubbele berken multiplex planken en schuifkasten.

Aan het maken van stoelen uit bamboe zal je niet één-twee-drie denken en dus ook daar komt enig  flexibel denken bij kijken, alleen maar leuk ;)

 

Bekledingen door derden, het is immers hout wat de klok slaat.. 

Onderstaand twee detailafbeeldingen van een stoel geheel uit bamboe..

Traditionele buffetkast, deuren met kruisroeden en facet geslepen beglazing, kopie naar bestaand..


Een boottafel met schade, nieuw kersen fineer en dan op kleur met het bestaande werk.. Veelal zijn er meerdere kleurlagen noodzakelijk.. 

Het resultaat is er..

Een teakdek wat niet waterdicht is kan worden vervangen of worden opgeknapt..

 

Rubber voegen worden in zijn geheel verwijderd, randen worden geschrapt, doppen worden vernieuwd en het geheel goed geschuurd. De onderstaande twee foto's geven het verschil weer tussen oud en nieuw..

 

Vernieuwd vóórdat luik en roosters weer worden gemonteerd..

teak kofferdek motorboot verbeteren

Onthou gewoon de naam als t wat afwijkt..Houtsoorten

Twee zwevende nachtkastjes van eikenhout in dit geval.. maar hoe leuk is het om daarvoor ook hele andere duurzame hardhoutsoorten te gebruiken ?

 

Kijk maar eens wat er zoal wereldwijd groeit aan bijzondere houtsoorten..

nachtkastjes van eikenhout

Enkele afgebeelde houtsoorten Zebrano, Olijf, Padoek, Purperhart en Wengé.. zo maar enkele voorbeelden.. Exclusief, fraai, uniek en zéker niet gewoon maar haalbaar voor kleinere objecten..

 


Soort- en kleurcombinaties in één kast

Wat te denken van een combinatie met Eiken en Wengé ? Onderstaand  Een project met collega meubelmaker Arjan Snijder uit Wassenaar.

 

Een uitgewerkt detail nog vóór het aflakken..

Een andere kast(wand) en tevens afscheiding van een opgaande trap in een woonkamer.

Oók een opgaande trap geheel onderbouwd. Hier van bestaand via PPT presentatie naar nieuw..

Het kleinste fragment aan de rechterzijde is een lade geworden over de breedte van de trap.. nu bergruimte te over..Meer maatwerk..

Niet alleen alledaagse ontwerpen.. onderstaand is een onderstel op maat in opdracht gegeven..

Design eettafel

De tafelbladen veelal uit massief 40 mm eikenhout. Onderstaand een standaard opstelling (8 tafels..) 

Wat te doen met een spiltrap waar een kleintje vanaf kan vallen ? regels 35x100 Iroko, zwart gelakt op zware metalen haakse beugels..

100% Berkenplex bureau 3 meter (met 9 st. laden Blum, push to open) met ultramatte Skylt op maat..

Het bureaublad werd hier dubbel berken multiplex samengesteld, randen kantenband met berken strijkfineer..

Bedstede met kast geheel Berken multiplex, Skylt afgewerkt, voor een blije jonge dame..

Onderstaand alles schuin op zolder.. kast 55 diep veel planken en veel ruimte, zeven deuren en het rook kanaal gespaard.

 

Eveneens in Berken Multiplex 18 mm, twee keer gelakt in blanke watergedragen parketlak.

En wat te denken van twee (loft)deuren op maat.. Onderstaand twee afbeeldingen. Een stoere oplossing voor een bestaande scheidingswand in een kinderkamer.

Barnwood dubbele deuren

Maatwerk samen met cursist, veel eikenhout..

Zwevende plank > 3m. in keuken waarin ledstrip

Een antieke kast op vraag ontdaan van de grote "kuif" die er bovenop stond, waarna ook het onderstel werd afgeslankt. Een compleet andere kast.. 

 

Antiek restauratie en reparatie is niet altijd gemakkelijk, kleur- en glansgraad vragen vaak om vele lagen en behandelingen.