Een greep uit enkele projecten in detail

Het lijkt een beetje opschepperij maar in de voorbije 40 jaar heb ik erg veel projecten gerealiseerd. Van badkamermeubelen tot complete verbouwingen. Een passie voor hout verloochent zich niet en daarom geef ik de voorkeur aan ontwerp en realisatie van kleinmeubelen. Mogelijkheden zijn legio, kijk anders voor zo maar een idee ook eens op internet en leg t me voor..

Meubels

Gelakt MDF plaatmateriaal met vuren hulpstukken en lijsten voor bovenstaande meer klassieke kast met afmetingen 220x150x35 cm.

Alle kasten van welk materiaal ook worden vooraf montage ter plaatse in eigen werkplaats gemaakt.

Restauratie

Van gebroken meubelpoot en gescheurde tafel tot een oude aquarel van vergane glorie .. alles krijgt gemakkelijk een nieuw leven door restauratie.

 

Het gebruik van oorspronkelijke materialen maar ook met behulp van vele venieuwe technieken is praktisch alles (onzichtbaar) te repareren.

Lijsten

Elke lijstvorm mét of zonder passe partout in elke maatvoering. Een standaard- of maatwerk lijst.. voor elk wat wils. Kom anders gewoon eens een kijkje nemen.

Op locatie

Diverse zolder- en "schuine kap situaties" onder een hoek vragen om echte maatwerkoplossingen.

MDF.. al of niet geschilderd, schuifkasten ed. zijn oplossingen.


Garderobe

Een recent project.. invulling van een bestaande nis van 90 x 180 x 260cm met een garderobekast uit blank gelakt populieren Vederplex (Houtwerf) plaatmateriaal dikte 22mm. Ingebouwde radiator, schuifkast en 12V dimbare ledstrip in bovenplaat completeren het geheel.

 

Toepassingen met plaatmaterialen zijn er te over, ook met moderne meubelpanelen met houtfineer kunnen prachtige resultaten worden geboekt.

 


Zo maar tussendoor..

Respectievelijk iets kleins en iets kloeks. Er zijn soms restpartijen waar veel mee mogelijk is. Ook het uitproberen van verschillende verbindingen en het onder een hoek monteren zijn nuttige bezigheden in voorbereiding op nieuw werk..


Buiten

Steigerdelen zijn hot voor veel tuinmeubilair. Hier een etagere voor een forse bloemenpracht op korte termijn.

 

De nadruk voor Artflex ligt op meubels die in eigen bedrijfsruimte worden vervaardigd. Maar zoals hier getoond is alles bespreekbaar. De constructie werd op locatie gemaakt.

 


Vintage

Aandacht voor meer bijzondere objecten heeft Artflex altijd. Het verfraaien van een vintage kast als hier afgebeeld is een voorbeeld.

 

Herstel van fineer, inzet van legplanken, reparatie van hang- en sluitwerken etc..

 

Inkoop in opdracht is optioneel. Het is mogelijk dat er in omringende landen meer te krijgen is..


Vensterbank

Zo maar een erker + de wens voor een zithoek en het  wegwerken van een CV element .. leidde in goed overleg tot de hier afgebeelde situatie.

 

E.e.a. met gebruik van de "powerplex 18 mm" plaat van de Houtwerf op een frame van vurenhout. De roosters zijn gemaakt van een samenstel van maranti glaslatten..

 

De grote berging onder de zitting naast een effectieve koude- en warmtestroom voor het CV element completeren het geheel..

E.e.a. in uitvoering.. een draagkrachtig frame vormt de basis van het geheel.


De flex van Artflex

Het afmonteren van teakhouten onderdelen.. een leuke en leerzame afwisseling met meubelmaken.

 

Van ruwhout teak naar onderdelen voor sloep en luxe jachten, een tijdelijk wekelijkse uitdaging.

 

Alle onderdelen van RVS én de montage in één keer goed zijn wel voorwaarden..


De inbouw van een wat overmaatse magnetron in een bestaande situatie aan boord..

Een constructieve basis uit multiplex en afgewerkt met massief teak.. 4-5 x lakken, klaar.

Nieuwe wasbak betekent ook nieuwe afwerking, hier een basis verstek als één van de vele..

Afwerklatten, watervast verlijmd, geschroefd en afgedopt met teak(kern) en later af te werken..


Pimpen..

Smaken verschillen én kunst is kunst, hier een voorbeeld van een recent aangekocht werk.

Een gouache in deze, een origineel Frans werk, al in 1929 gemaakt..

 

Het vervangen van een lijst heeft zo veel invloed op een werk.. hier een lijst van vederplex..

Een recent aangekochte voorraad mahonie (25 stuks lengten, afm. 150x25x3000 kan ook worden ingezet voor het maken van schilderij lijsten..

 

Het ruwhout onderstaand moet worden bewerkt met een van diktebank, vlakbank, cirkelzaag en schuurband.. het effect zal mooi zijn en wordt zeker vervolgd..

 


Houtsoorten

Twee zwevende nachtkastjes van eikenhout in dit geval.. maar hoe leuk is het om daarvoor ook hele andere duurzame hardhoutsoorten te gebruiken ?

 

Kijk maar eens wat er zoal wereldwijd groeit aan bijzondere houtsoorten..

Na de afgebeeelde Zebrano, respecievelijk Olijf, Padoek, Purperhart en Wengé als zo maar enkele voorbeelden.. Exclusief, fraai, uniek en zéker niet gewoon maar haalbaar voor kleinere objecten..

 


Lijstwerk, houtsoorten herkennen..

Juli 2018.. oplevering nieuw pand

De oplevering van het nieuwe pand (zie adres) is aanstaande.. de machines staan klaar, inkoop van producten en het idee voor inrichting is een feit.

 

Afbouw en verdere voorbereidingen zijn naast veel buitenwerk het grootste project voor de maand juni .. ;)

Ter voorbereiding ook voor de workshops is er de inkoop van materialen en gereedschappen.

 

Onderstaand een kleine impressie als het gaat om oliën, houtsoorten, bescherming en kleuren.

 

Recent werd ook een fraaie beukenhouten werkbank (de Beuk uit Dokkum) aangeschaft met een viertal zware bankschroeven. Dit komt het werk ten goede..


Noot

Alle interieurwerk wordt zo veel mogelijk in eigen werkplaats voorbereid. Ontwerpen.. dat doen we samen in goed overleg.

 

 

 

Het werkgebied van Artflex is Zuid Holland.

 

 

 

Een vlotte 3D schets zoals eerder getoond op deze site wordt voorafgaand aan de offerte gemaakt en met elkaar doorgenomen.

 

 

 

Monstermaterialen bepalen uiteindelijk kleur en te verkiezen houtsoorten.

 

 

De wetenschap dat er wereldwijd meer dan 200 houtsoorten verkrijgbaar zijn geeft veel mogelijkheden. Ook combinaties van lichte en donkere soorten sorteren mooi effect.